Masini straine


Prin 1996 incepusera sa intre si in amarata noastra tarisoara niste masini mai de Doamne ajuta, second-hand, de afara. Le priveam cu amestecat sentiment de admiratie si invidie, ca pe dovezi clare ale succesului economic si social al proprietarilor.
Poate si de aceea le acceptam, complice, mici excentricitati, cum erau blitzuirea cu farurile, depasirea cu dublul vitezei tale legale in localitati si si in afara, si cate alte. Anii au trecut si numarul masinilor "straine" s-a inmultit incat azi, cu exceptia Logan-urilor si a catorva Dacii care se incapataneaza sa mai circule, vezi destul de rar masini autohtone. In schimb, micile "excentricitati" s-au inmultit si au devenit tot mai mari.
Parcatul de-a latul sau de-a curmezisul, daca ai un VW Passat/Golf e sport national, ocuparea locurilor rezervate handicapatilor, in parcarile de orice fel, e dovada de maxima istetzime si subtila trimitere la plimbare a fraierilor care continua sa se invarta in speranta gasirii unui loc liber. Doua mostre din parcarea fara stapani a Kaufland, Suceava.

Comentarii